Home   >   Je bedrijfspand isoleren
Zakelijke vastgoed verduurzamen

Je bedrijfspand isoleren

Door minder energie te verbruiken, verlaag je je energierekening. De meest voor de hand liggende stap hierin is het isoleren van je bedrijfspand en/of zakelijk vastgoed. Met isoleren houd je de warmte binnen, waardoor je minder energie hoeft te gebruiken om het te verwarmen. Isoleren bespaart direct energie, het is duurzaam en zeer rendabel.

Waarom vastgoed isoleren?

In 2023 moeten alle kantoorgebouwen groter dan 100m² energielabel C hebben. Om dit te bereiken, moet worden geïnvesteerd in verduurzaming. Dit begint bij het verlagen van het verbruik, waarbij de eerste en meest effectieve ingreep het isoleren van de thermische schil is. Dit zijn de daken, de vloeren en de gevels.

Dakisolatie

Dakisolatie is het absolute begin op de weg naar een groen pand. Hiermee kan tot wel 33% stookkosten bespaard worden. Hoewel de meeste panden al voorzien zijn van dakisolatie, is er nog een aanzienlijk deel dat deze stap nog moet maken. Bij de geïsoleerde panden is er ook nog een groot deel dat onvoldoende geïsoleerd is: een hele weg te gaan dus. Je dak isoleren kan op drie manieren: aan de binnenzijde, aan de buitenzijde en bij de aanwezigheid van de zolder kan je ook alleen deze isoleren. Isolatiemateriaal komt in vele soorten, maar het is gezien de impact slim om voor kwaliteit te gaan. Onze keuze is daarom isolatieschuim of duurzame glaswol, afhankelijk van jouw situatie.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie, oftewel het isoleren van je gevels, is een van de meest gemaakte stappen naar een duurzaam pand. En terecht, want als dit goed gedaan wordt kan het enorm veel energie besparen. Dit komt doordat er een stuk minder warmte verloren gaat, zeker als de geveloppervlakte relatief groot is. Ook verhoogt het de waarde van je pand en zullen tocht en schimmels verdwijnen als sneeuw voor de zon. Net zoals jouw energiekosten. Voor het isoleren van je gevels kan het best gebruikt maken van hoogwaardig isolatieschuim: dit houdt erg veel warmte binnen én gaat lang mee.

Vloerisolatie

Ook de onderkant van je pand neemt veel warmte weg. Dit kan geminimaliseerd worden door het toepassen van vloerisolatie. Vloerisolatie voorkomt het omhoogtrekken van bodemkou en zorgt voor een nog beter geïsoleerd pand. Daarnaast is vloerisolatie gemiddeld al in 5 jaar terugverdiend en daarmee zeer rendabel. Je vloer isoleren kan op verschillende manieren en de meest effectieve manier verschilt per pand.

 

Beginnen met isoleren?

Waar je moet beginnen met isoleren is zeer afhankelijk van jouw situatie. Dit komt onder meer doordat panden al deels geïsoleerd zijn, waardoor de specifieke acties om naar een duurzamer pand te komen verschillen. Wij helpen je graag met het (nog beter) isoleren van je pand door je te helpen met kiezen wat voor jou dé manier is om te isoleren. Benieuwd wat ELIX voor jou kan betekenen? Neem contact op met een van onze isolatiespecialisten!

Gerealiseerde issolatieprojecten

  • Assurantiekantoor Van Wijngaarden
    • Energy Service Pro
    • Bespaard: 12.000 kg CO2 p.j.
  • Protestantse Kerk Nederland (PKN)
    • Energy Service Pro
    • Bespaard: 67.000 kg CO2 p.j.

Onze missie

Wij gaan de CO2 uitstoot van het bedrijfsleven decimeren

In 2050 willen we door samen te werken met ondernemers 10.000 groene en slimme gebouwen beheren of ondersteund hebben. De CO2 uitstoot van deze gebouwen is dan gedecimeerd ten opzichte van 1990.

Meer