Home   >   Actuele vacatures   >   Bijbaan: Tekstschrijver
Wij hebben een missie! Kom jij helpen? 

Bijbaan: Tekstschrijver

1 min leestijd
Gepost op 24 oktober 2022

Bij ELIX houden we ons bezig met de energietransitie van het Nederlandse bedrijfsleven. We helpen bedrijven te verduurzamen met duidelijke adviestrajecten en realisatie van verduurzamingsprojecten. Je kunt hierbij denken aan zonnestroominstallaties, laadpalen, isolatie, warmtepompen, led-verlichting en energie tegen kostprijs. 

Bij zulke verduurzamingsprojecten komt een hoop ingewikkeld gedoe kijken. Aan ons de taak om te laten zien dat het allemaal niet zo spannend hoeft te zijn. En hiervoor hebben we jou als tekstschrijver nodig.

Wat je gaat doen?

Als tekstschrijver schrijf je blogs, e-mails en ebooks waarin je van alles en nogwat uitlegt over allerlei zaken die met verduurzaming te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan blogs over dynamische energielevering, energiemonitoring en belangrijke wetgeving.
De toon van de teksten die we schrijven, speelt een belangrijke rol. De ondernemers die jouw teksten gaan lezen, houden van duidelijkheid. Je schrijft daarom heldere teksten die elke directeur of beslisser begrijpt.

Verantwoordelijkheden

Bij ELIX krijg je veel vrijheid in je werk. Binnen ons team is veel ruimte voor nieuwe ideëen en je mag je werk inrichten op de manier die voor jou het beste werkt. Uiteindelijk heb je wel een aantal verantwoordelijkheden:

 • Je bedenkt en creëert interessante content voor onze doelgroep.
 • Je schrijft mee aan onze overtuigende e-mailacties, blogs, e-books en website.
 • Je werkt nauw samen met onze marketing manager voor SEO en conversie optimalisatie.

Dit heb je zo ongeveer in huis…

 • Je kunt heldere teksten schrijven op een manier die prettig leest.
 • Je bent nieuwsgierig en zoekt informatie op of stelt je collega’s vragen als je ergens meer over wil weten. 
 • Heb je nog geen inhoudelijke kennis? Geen probleem! Je kunt altijd terecht bij collega’s als je ergens informatie over nodig hebt.

Dit krijg je van ons

 • Flexibiliteit: je werkt waar en wanneer je zelf wil.
 • Een leuke werkplek in Leusden of Tynaarlo. Werk je liever vanuit huis? Ook prima!
 • Een plek in een organisatie die zich snel ontwikkelt en waar plezier en groei belangrijk is.
 • Mogelijkheid om aan andere projecten mee te werken als je af en toe wat afwisseling wil.

Hoe ziet een werkdag eruit? 

In wanneer en waar jij het liefst werkt, laten we je helemaal vrij. Hierdoor kun je je werk gemakkelijk met je studie of andere activiteiten combineren. Je kunt terecht op ons kantoor, maar mag ook vanuit huis werken. Je zit ook niet vast aan een rooster, maar mag zelf bepalen wanneer jij je werkzaamheden uitvoert. Dus of je tussen je afspraken door werkt, of juist een vast aantal uren voor jezelf inplant is helemaal aan jou.

Reageer nu

Wanneer je graag in gesprek komt over deze functie kan je in het formulier hieronder reageren. Onder het formulier wordt de verdere sollicitatieprocedure uitgelegd.

Vervolgstappen

Heb je interesse in dit avontuur bij ELIX? Leuk!  Hierboven kan je via het formulier solliciteren. We nemen dan binnen 3 werkdagen contact met je op!

Stap 1: online kennismaking met ELIX

Als we het idee hebben dat je ambitie, motivatie en werkervaring bij ons past, plannen we een online kennismaking. Dat duurt een half uur, en we bespreken een aantal zaken:

 • Hoe past jouw ambitie bij onze vraag?
 • Wat drijft je en wat hoop je te vinden in deze baan?
 • Sluiten jouw wensen aan bij ons team?
 • Wie ben je en hoe werk je?

Dit is nog niet echt een sollicitatiegesprek, maar meer een manier om te kijken of we bij elkaar zouden passen. Het is dus ook geen eenrichtingsverkeer, we geven graag antwoord op jouw vragen!

Stap 2: Offline kennismaken met ELIX

Zien we het allebei zitten, dan gaan we ook offline kennismaken. Je ontmoet dan in ieder geval een aantal collega’s uit je team. Je krijgt tegelijkertijd de kans om de sfeer op kantoor te proeven, en natuurlijk praten we verder over ambities, talent en doelen. Samen bepalen we of er nog steeds een match is.

Stap 3: Arbeidsvoorwaardengesprek

Voor niets gaat de zon op, dus uiteindelijk gaan we nog even goed zitten voor het arbeidsvoorwaardengesprek. We doen je een mooi voorstel, jij denkt erover na en we spreken samen een startdatum af.