Home   >   Actuele vacatures   >   Marketingmedewerker: maak jij ‘t?
Wij hebben een missie! Kom jij helpen? 

Marketingmedewerker: maak jij ‘t?

1 min leestijd
Gepost op 21 december 2022

Zonnestroom Nederland en ELIX werken hard aan de verduurzaming van Nederland. Ons marketingteam speelt daar een grote rol in: we zorgen dat iedereen die dat moet weten, ons kent en met ons in zee wil.

Als marketing medewerker ben je, samen met je collega’s, verantwoordelijk voor de realisatie van de marketing van Zonnestroom Nederland en ELIX. Jij wordt er enthousiast van om na te denken over hoe we bovenstaande elke dag een stukje beter te kunnen doen. Je bent creatief, durft anders te denken en kunt een idee tot een plan omzetten én uitvoeren. Ga jij aan de slag als onze marketingmedewerker, dan zorg jij ervoor dat projecten binnen het marketingteam worden uitgevoerd. Je denkt mee over de strategie met de marketingmanagers, maar bent vooral sterk in de uitvoering.

Met jou als marketingmedewerker willen we de hoeveelheid en kwaliteit van onze marketing verhogen, zodat we Nederland nog beter kunnen helpen met verduurzamen. In dat kader is de term ‘gas erop’ een beetje vreemd, maar toch: we willen het gas erop!

Jouw werk in enkele punten: een dag in het leven van…

We hebben een idee van een aantal dingen die je kunt gaan doen:

Maken

Je ontwerpt en realiseert communicatiemiddelen. Dat is natuurlijk een hele algemene term. We bedoel hiermee de vormgeving van: presentaties, advertenties, video’s, fotobewerking, flyers, brochures, visitekaartjes, online en offline banners, en alles wat maar grafisch is en in onze huisstijl gegoten moet worden.
Je genereert extra aandacht met (zelfgemaakte) visualisaties. Je denkt daarnaast actief mee over vormen van communicatie, die je ook graag realiseert.

Samenwerken

Dankzij jou als marketingmedewerker, kunnen wij samen gave campagnes uitvoeren. Je staat er niet alleen voor, we werken samen en jij bent daar ook goed in.

Collega’s weten jou te vinden als ze hulp nodig hebben om hun presentatie, flyer, brief of offerte te verbeteren. En ja daar hebben ze echt wel wat hulp bij nodig…

De strategie uitvoeren

Een goede strategie is natuurlijk leuk, maar de uitvoer is onmisbaar. Daarom denk je hierover met ons mee. Maar nog veel belangrijker: jij zorgt ervoor dat de strategie wordt uitgevoerd. Denk hierbij aan de website, social media, E-mail marketing, samenwerking met mediapartners en webinars. Hierin ben je precies en vind je het leuk om te zorgen dat de details kloppen.

Onze content schrijvers ondersteunen

Je ondersteunt onze content schrijvers met een visualisaties om ervoor te zorgen dat de ELIX/Zonnestroom Nederland boodschap in onze content nog beter aan het licht komt voordat we het online plaatsen.

Zo kan een werkweek eruit zien

Het marketingteam

En nee, je hoeft niet kaal te zijn.

image 3

Wat verwachten we dan van jou?

In ons functieprofiel staat een hele lijst competenties die volgens ons bij de rol van marketingmedewerker horen. Daar praten we later nog wel eens over, maar het is wel handig als je je in deze kenmerken herkent:

 • Creatief, jij wil mooie dingen maken en daar wordt je ook blij van.
 • Je gaat voor kwaliteit. Je neemt niet genoeg met half werk, maar zet de puntjes op de i.
 • Je bent proactief en een aanpakker. Je wacht niet op werk, maar zoekt het op.
 • Je maakt natuurlijk ook af waar je aan begint.
 • Je durft keuzes te maken en kunt prioriteren
 • We kunnen nog wel ff doorgaan: je bent, enthousiast, sociaal, flexibel, enz.

Serieus, laten we er gewoon bij ons op kantoor eens over praten!

Welk kantoor?

We hebben een kantoor in Tynaarlo (Noord Nederland) en Leusden (net onder amersfoort). Vanuit beide regio’s ben je van harte welkom.

Waar werk je mee

 • Jij weet je feilloos de weg in de Adobe suite: Photoshop, Indesign, Illustrator.
 • CMYK, RGB, RAL. Jij snapt het kleurverschil als je iets laat drukken, wrappen of digitaal presenteert.
 • Ook ontwerpen wij veel in sketch (ken je dit niet? ’t lijkt op Figma of Adobe XD)
 • Ons CRM is Hubspot, vanuit daar beheren we ook een groot deel van de marketing.
 • Niet zo heel spannend; maar je werkt ook regelmatig Google presentaties en Docs.

Dit krijg je van ons

 • Marktconform salaris
 • 30 vakantiedagen
 • Goed pensioen en opleidingsbudget
 • Meerdere minder saaie teamuitjes per jaar.
 • Telefoon, laptop en kilometervergoeding.
 • Budget voor een thuiswerkplek
 • Mooie en inspirerende werkplek in Leusden of Tynaarlo.

En wat we ook belangrijk vinden: je krijgt een plek in een organisatie die wil helpen het verschil te maken. Je ziet, net als wij, dat er een verandering in de wereld nodig is, en je wilt daar, net als wij, een bijdrage aan leveren. Dat doen we niet op geitenwollen sokken, maar op een manier die bij ondernemers past.

ELIX & Zonnestroom Nederland

ELIX & Zonnestroom Nederland zijn twee merken van de ELIX Group. Als marketingmedewerker ben je voor beide merken verantwoordelijk voor het uitvoeren van campagnes, marketing en communicatie. Dat betekent dat je in de ene week meer werkt voor de MKB-ers bij ELIX en in de andere week wellicht de focus hebt op vastgoedontwikkelaars van Zonnestroom Nederland. Maar voor beide merken moet actief marketing worden uitgevoerd.

Leer ons alvast een beetje kennen:

Reageer nu

Wanneer je graag in gesprek komt over deze functie kan je in het formulier hieronder reageren. Onder het formulier wordt de verdere sollicitatieprocedure uitgelegd.

Vervolgstappen

Heb je interesse in dit avontuur bij ELIX? Leuk!  Hierboven kan je via het formulier solliciteren. We nemen dan binnen 3 werkdagen contact met je op!

Stap 1: online kennismaking met ELIX

Als we het idee hebben dat je ambitie, motivatie en werkervaring bij ons past, plannen we een online kennismaking. Dat duurt een half uur, en we bespreken een aantal zaken:

 • Hoe past jouw ambitie bij onze vraag?
 • Wat drijft je en wat hoop je te vinden in deze baan?
 • Sluiten jouw wensen aan bij ons team?
 • Wie ben je en hoe werk je?

Dit is nog niet echt een sollicitatiegesprek, maar meer een manier om te kijken of we bij elkaar zouden passen. Het is dus ook geen eenrichtingsverkeer, we geven graag antwoord op jouw vragen!

Stap 2: Offline kennismaken met ELIX

Zien we het allebei zitten, dan gaan we ook offline kennismaken. Je ontmoet dan in ieder geval een aantal collega’s uit je team. Je krijgt tegelijkertijd de kans om de sfeer op kantoor te proeven, en natuurlijk praten we verder over ambities, talent en doelen. Samen bepalen we of er nog steeds een match is.

Stap 3: Arbeidsvoorwaardengesprek

Voor niets gaat de zon op, dus uiteindelijk gaan we nog even goed zitten voor het arbeidsvoorwaardengesprek. We doen je een mooi voorstel, jij denkt erover na en we spreken samen een startdatum af.