Home   >   Privacy & cookieverklaring

Privacy & cookieverklaring

25 oktober 2020
Je privacy is voor ELIX van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat je gegevens veilig zijn bij ons en dat wij ze altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij ELIX allemaal doen met informatie die we over jou te weten komen via onze websites www.zonnestroomnederland.nl en www.elix.nl. Als je vragen hebt, of wilt weten wat we precies van jou bijhouden, neem dan contact op met ELIX.

Statistieken en profilering
Wij houden anonieme statistieken bij over het gebruik van onze website. Bijvoorbeeld met Google Analytics. Met deze statistieken verbeteren we onze online website om zo alleen nog relevante informatie te laten zien of de gebruiksvriendelijkheid van onze website te verbeteren. Denk aan het verbeteren van de mobiele versie van onze website of het beter vindbaar maken van artikelen die vaak gelezen worden.

Naast anonieme statistieken verzamelen wij ook persoonsgegevens. Dat doen we uitsluitend met jouw toestemming. Wij kunnen deze gegevens met elkaar combineren om meer over jou te weten te komen. Uiteraard zullen wij je privacy te allen tijde respecteren. Wil je niet dat wij deze gegevens gebruiken, dan kun je dit altijd aan ons melden.

Welke informatie verzamelen wij?

We verzamelen de volgende persoonsgegevens: je naw gegevens, telefoonnummer, e-mailadres, naam van jouw organisatie, stroomverbruik per jaar, soort aansluiting, kale stroomprijs piek/normaal per kWh, kale stroomprijs dal per kWh. We slaan deze gegevens op ten behoeve van het opstellen van adviesrapporten en offertes. Deze gegevens worden pas verzameld wanneer jij een van de formulieren op onze website invult en verstuurt. Wij bewaren deze informatie voor minimaal één jaar. Tenzij je ons verzoekt om deze gegevens te verwijderen.

Marketing uitingen
Wij vertellen je graag meer over onze producten en diensten. Wij delen deze informatie per e-mail en/of telefonisch. We houden hiervoor bij wat je eerder bij ons hebt aangevraagd of gelezen zodat we jou niet onnodig lastigvallen met informatie die je niet interessant vindt. Je kunt op ieder moment bezwaar maken tegen deze reclame. Je kunt je hiervoor afmelden via de afmeldlink in de e-mails die je van ons ontvangt. Je kunt dit ook aangeven als je wordt gebeld. Wij vragen je mogelijk ook om je feedback over onze website of e-books. Wij vragen deze feedback mogelijk via e-mail of telefonisch.

Advertenties
Onze website vertoont uitsluitend advertenties van onze eigen producten en diensten en dus niet van derden. Wij kijken of mensen deze interessant vinden, en gebruiken deze informatie om in de toekomst alleen nog maar relevante of interessante advertenties en aanbiedingen te doen.

Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen

Wij verstrekken je persoonsgegevens niet aan derde partijen zonder jouw expliciete toestemming, tenzij dat nodig is om onze dienst uit te voeren of als wij daartoe wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

Wij werken met bepaalde bedrijven samen. Deze partners kunnen dus je persoonsgegevens krijgen. Dit is nodig om jou te kunnen leveren wat je op onze website hebt aangevraagd. Denk aan een marketingbedrijf die ons helpt met website verbeteren, advertenties maken of e-mails sturen. Deze bedrijven zijn verplicht om jouw gegevens vertrouwelijk te behandelen. Wij maken met deze bedrijven afspraken omtrent verwerking van persoonsgegevens. Deze afspraken worden vastgelegd in een zogenaamde bewerkersovereenkomst.

We delen mogelijk bepaalde persoonsgegevens, bijv. e-mailadres, met partijen als Facebook of Linkedin voor het maken van doelgroepen voor onze advertenties. Hiermee kunnen wij jou gerichte advertenties laten zien. Wil je niet dat jouw e-mail wordt gedeeld voor deze doeleinden? Laat het ons weten via info@elix.nl. Wij zorgen dat het niet gebeurt.

Op onze website kunnen wij mogelijk gebruik maken van social media buttons zodat bezoekers van onze website onze content makkelijk kunnen delen via social media. Het gaat om de volgende social media platforms:

Deze social media websites kunnen jouw persoonsgegevens verzamelen door middel van social media buttons. Wij adviseren je om de privacyverklaring van de respectievelijke social media platforms door te nemen. Daarin lees je hoe zij omgaan met jouw privacy.

Bewaartermijn:
Wij bewaren je persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor ze zijn ontvangen. Wanneer je ons verzoekt om jouw persoonsgegevens te verwijderen zullen wij deze gegevens uiterlijk aan het eind van de desbetreffende maand uit ons database verwijderen.

Cookies
Onze online dienst gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan zodat je die niet steeds hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee zien dat je ons weer bezoekt. We bewaren de cookies niet langer dan wettelijk voorgeschreven en strikt noodzakelijk voor de uitvoering van de doeleinden. Wanneer je onze online dienst voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Hierbij zullen we vragen om je akkoord voor het gebruik van deze cookies. Het gaat om de volgende cookies:

Cookies verwijderen
Cookies hebben een houdbaarheidsdatum. Wanneer een houdbaarheidsdatum van een cookie verstreken is wordt deze cookie automatisch verwijderd. Je kunt de cookies op elk moment handmatig uitschakelen of verwijderen. Raadpleeg hiervoor hulpdocumentatie van jouw browser. Bij de meeste browsers vind je deze optie onder de instellingen.

Beveiliging
Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Om je privacy te beschermen, nemen wij de volgende maatregelen:

Wijzigingen in deze privacy- en cookieverklaring
Wanneer wij onze werkwijze met betrekking tot persoonsgegevens verwerking of cookiebeleid wijzigen moeten wij natuurlijk ook deze privacy- en cookieverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

Inzage, wijzigen en verwijderen van je gegevens
Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Neem contact op via info@zonnestroomnederland.nl

Je hebt de volgende rechten:

Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Klacht indienen
Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Dat is de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens
ELIX
Hamersveldseweg 120
3833 GT Leusden
info@elix.nl
085 303 17 21