Home   >   Realisatie   >   LED verlichting voor kantoren en opslag

LED verlichting voor kantoren en opslag

Elk pand heeft verlichting nodig. De besparing die daarop gemaakt kan worden is aanzienlijk door te kiezen voor LED. LED heeft een lager verbruik en een veel langere levensduur dan traditionele verlichting.

Waarom LED verlichting?

We moeten duurzaam de toekomst in. Dan denk je snel aan zonnepanelen, windmolens en elektrisch rijden. Daardoor is verlichting een verduurzamingsstap die vaak over het hoofd wordt gezien. Maar er is juist erg veel te winnen op dit gebied!

Doordat LED lampen een veel langere levensduur hebben hoef je ze minder vaak te vervangen dan andere verlichting. In verhouding moet je een spaarlamp bijvoorbeeld 4x vaker vervangen. Dit bespaart kosten, nog los van het verminderde energieverbruik.

Een LED lamp heeft een lager wattage dan andere lampen en is daardoor zuiniger. Ten opzichte van een gloeilamp is LED wel 90% zuiniger en Een groot aandeel in de energie die je pand verbruikt is de verlichting, kan dit een serieuze besparing betekenen. Minder vaak vervangen én minder verbruik: dubbel zo duurzaam!

Goede terugverdientijd LED

Door de combinatie van een langere levensduur en de efficiëntie heeft LED als duurzaamheidsmaatregel een goede terugverdientijd. Bij het opstellen van onze maatwerkadviezen varieert dit van 3 tot 5 jaar.

Daardoor valt het installeren van LED (vaak) onder de verplichte maatregelen die moeten worden genomen, in het kader van de wet informatieplicht energiebesparing.

Smart Lighting

Smart Lighting is dé verlichting van de toekomst. Een onderdeel van groene eén slimme gebouwen. Door gebruik te maken van sensoren kan er op het juiste moment op de juiste plek de juiste lichtvoorziening verschaft worden. Automatisch. Zo minimaliseer je nog eens je energieverbruik, door alleen te verlichten wat er moet worden verlicht. Door het in een lichtmanagementsysteem te gieten, functioneert het dynamisch en is het systeem klaar voor de toekomst.

Een optimale besparing.

Aan de slag met LED verlichting?