Home   >   Wij hebben de oplossing!
Zeeland opgelet...

Wij hebben de oplossing!

Het stroomnetwerk in Zeeland is vol waardoor uitbreiding niet mogelijk is. Opgewekte schone energie wordt afgetopt. Gasgeneratoren worden ingezet om voor een stabiele stroomvoorziening te zorgen. Drie situaties waar energieopslag een rol kan spelen in een betrouwbare en schone energievoorziening.

Download het e-book over energieopslag

  • Wanneer is energieopslag relevant?
  • Welke businescase past bij welke situatie
  • Handelen met een batterij

 

Download het e-book

Waarom energie opslaan?

De lithium-batterij slaat de groene energie die je niet gelijk verbruikt op voor later gebruik. Zodat jij die energie wanneer je die wel nodig hebt kan gebruiken. Dit kan rendabel zijn en zo komt een energieneutraal pand binnen handbereik en heb jij de netbeheerder hier niet bij nodig!

Oplossing voor bedrijven in Zeeland

Er zijn twee redenen om je energie op te slaan:

  1. Je bespaart door effectiever gebruik van opgewekte energie. De extra stroom uit zonnepanelen kan worden ingezet zodat jij nog minder stroom afneemt van het net. Dit resulteert in lagere energiekosten en maar ook gewoon weg meer energie wanneer jij dat nodig hebt.
  2. Je bespaart door lagere transportkosten. Door de lagere piekbelasting hoeft er minder vermogen op de aansluiting gecontracteerd te worden.

Wat doet ELIX?

De opslag van energie is nog volop in ontwikkeling. Om de laatste kennis van zaken hebben, zitten we erbovenop. Zo kunnen wij jou zo goed mogelijk helpen op weg naar een duurzaam pand. Benieuwd naar wat ELIX voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met een van onze energiespecialisten.

Wij maakten er ook deze podcast over

Onze missie

Wij gaan de CO2 uitstoot van het bedrijfsleven decimeren

In 2050 willen we door samen te werken met ondernemers 10.000 groene en slimme gebouwen beheren of ondersteund hebben. De CO2 uitstoot van deze gebouwen is dan gedecimeerd ten opzichte van 1990.

Meer

Een selectie uit ons team van toegewijde energie specialisten