Gratis e-book

Bedrijfspand isoleren

Minder energie gebruiken is goedkoper. Een waarheid als een koe! Het isoleren van je bedrijfspand is dan vaak een logische stap: je houdt de warmte binnen en verbruikt minder energie voor verwarmen of koelen. Klinkt makkelijk, en dat is het eigenlijk ook.
winstgevend verduurzamen
check Isoleren bespaart direct energie
check Duurzame oplossing
check Zeer rendabel
Download e-book arrow right
Download e-book arrow right
Zakelijk vastgoed verduurzamen

Waarom vastgoed isoleren?

Vanaf 2023 moeten alle kantoorgebouwen groter dan 100m² energielabel C hebben. Een van de meest effectieve manieren om dat te bereiken, is het isoleren van de daken, vloeren en gevels. Daarom vastgoed isoleren! En dat kun je op verschillende manieren doen. 

Dakisolatie

Dakisolatie is het logische begin op de weg naar een groen pand. Hiermee kun je tot wel 33% besparen op de stookkosten. Is jouw dak al geïsoleerd? Of een nog betere vraag: is jouw dak goed genoeg geïsoleerd? Je dak isoleren kan op drie manieren: de binnenzijde isoleren, de buitenzijde isoleren of alleen een eventuele zolder isoleren. Isolatiemateriaal komt in vele soorten, maar gezien de impact is het slim om voor kwaliteit te gaan. Onze keuze is daarom isolatieschuim of duurzame glaswol, afhankelijk van jouw situatie.

[hieronder een blok met gerealiseerde isolatieprojecten]

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie, oftewel het isoleren van je gevels, gebeurt ook veel. En terecht, want als dit goed gedaan wordt kan het enorm veel energie besparen. Dit komt doordat er een stuk minder warmte verloren gaat, zeker als de geveloppervlakte relatief groot is. Ook verhoogt het de waarde van je pand en zullen tocht en schimmels verdwijnen als sneeuw voor de zon, net als jouw energiekosten. Voor het isoleren van je gevels kun je het beste gebruikmaken van hoogwaardig isolatieschuim: dit houdt erg veel warmte binnen én gaat lang mee.

Vloerisolatie

Ook het isoleren van je vloer heeft veel voordelen. Het voorkomt het omhoogtrekken van bodemkou en zorgt voor een nog beter geïsoleerd pand. Daarnaast is vloerisolatie gemiddeld al in 5 jaar terugverdiend en daarmee zeer rendabel. Je vloer isoleren kan op verschillende manieren, de meest effectieve manier verschilt per pand.

Beginnen met isoleren?

Waar je moet beginnen met isoleren, hangt helemaal af van jouw situatie. Het hangt er bijvoorbeeld vanaf of je pand al deels geïsoleerd is en op welke wijze. Wij helpen je graag door je te helpen met kiezen wat voor jou dé manier is om te isoleren. Benieuwd naar wat ELIX voor jou kan betekenen? Neem contact op met een van onze isolatiespecialisten!

Download het e-book arrow right
ebook winstgevend zakelijk vastgoed verduurzamen

Wij worden beoordeeld met een 9,6

Beoordelingen van echte mensen en echte bedrijven. Je mag ze van ons nabellen!

Kwekerij Driezum fase I en II

Een bedrijf waar het prettig zakendoen mee is. Een goede keuze, goed overleg en uitleg. Met als resultaat een park van ca. 8.000 panelen welke snel gebouwd is en nu met 100% tevredenheid draait.
Romkje de Hoop
Zonnepanelen: 7.680 Oppervlakte: 17.000 m2
tetrapak Van de dakberekening tot de subsidieaanvraag is alles heel goed verlopen. Zonnestroom Nederland heeft zich perfect aan alle gemaakte afspraken gehouden en het resultaat mag er zijn!
Bart Tenfelde Technisch Projectleider
Zonnepanelen: 5.800 Oppervlakte: 20.000 m2
caltra logo Er was steeds duidelijke uitleg en documentatie. De bouwploeg die de installatie realiseerde was erg vriendelijk, geen klachten over. Naar mijn idee is er goed doorgewerkt.
Daniëlle van Nes
Zonnepanelen: 452 Oppervlakte: 1.500 m2
gevelelementen noord holland Prettig bedrijf om mee samen te werken. Zeer professioneel en keurig op planning. Alle werkzaamheden zijn vooraf netjes doorgesproken en overlegd. Ook tijdens de uitvoering werd goed gecommuniceerd en is alles soepel verlopen.
Robert Olie Ass. Productieleider
Zonnepanelen: 1.640 Oppervlakte: 7.500 m2
Logo Lutten Levert site Goede communicatie tijdens de bouw en transparantie in de kosten en in de communicatie richting de onderaannemers. Zeker een betrouwbare partner die ik van harte kan aanbevelen.
Gerwin Veltink
Zonnepanelen: 5.956 Oppervlakte: 10.000 m2
zonneveld best logo Als projectontwikkelaar kan ik niet aan de zijlijn blijven staan, dat is gelukkig ook niet gebeurd. Samen hebben we een prachtige oplossing neergezet, waar ik erg trots op ben!
Gerald van Kessel Projectontwikkelaar
Zonnepanelen: 19.196 Oppervlakte: 57.588 m2
Logo MAG45 Ik heb Zonnestroom Nederland ervaren als een goede partij. De communicatie was goed en de ervaren overlast minimaal!
Peter Vlemminx
Zonnepanelen: 1.600 Oppervlakte: 4.780 m2

Wij geven energie aan:

Ik wil meer weten over

Meest gelezen artikelen

Lees meer in onze kennisbank arrow right dark