Voor de slimme ondernemers

Dynamische zakelijke energie

Dynamische zakelijke energie: goedkoper en duidelijker dan een vast contract.
check Lage energieprijzen voor een optimale inkoop
check Dagelijks opzegbaar contract – geen boetes
check Volledige transparantie over de prijs
Maandbedrag bepalen arrow right Bereken gratis je maandbedrag en zie direct hoeveel jij kunt besparen
terugblik gaselektra prijzen per maand 7
Maandbedrag bepalen arrow right
Dynamische energie

Zakelijke dynamische energie: 100% groene elektriciteit voor je bedrijf

Zakelijke energie is pure noodzaak, maar dat betekent niet dat je niks te kiezen hebt. Natuurlijk ga je voor duurzaam en groen, maar je betaalt liever niet de hoofdprijs. Dan zit je bij ELIX goed: we willen namelijk dat je zo min mogelijk betaalt. Daarom maken we je bedrijf energiezuiniger met bijvoorbeeld zonnepanelen. En voor de energie profiteer je van een scherp dynamisch contract.

Dynamische zakelijke energie: goedkoper en duidelijker

ELIX werkt met dynamische contracten voor zakelijke energie. Dat betekent dat je voor elk uur dat je stroom verbruikt een ander bedrag betaalt, omdat we de stroom inkopen op de dagmarkt. Het voordeel voor jou? Soms betaal je bijna niks voor energie, en je betaalt sowieso geen onnodige opslag die je bij een vast contract wel kwijt bent. Kijk de video waarin mijn collega Erik je de voor- én nadelen van een zakelijk energiecontract helder en duidelijk uitlegt. Of lees meer over dynamische zakelijke energie.

Wat zijn zakelijke dynamische energietarieven

Waarom een dynamisch energiecontract?

  1. Prijsstelling is transparant
  2. Elektriciteitsprijzen zijn laag tijdens kantooruren
  3. Elektriciteitsprijzen zijn soms negatief
  4. Geen opzegtermijn en -boetes

Bereken vrijblijvend je lagere maandbedrag voor dynamische energie

Nu je voordeel berekenen arrow right dark
Gratis e-book

Wat is het beste energiecontract voor mij?

De energiemarkt is complex. Wat is de beste keuze voor jou en je bedrijf en welke strategieën kan je volgen?
ebook energiecontract gripop 1
Lees in het e-book over:
check Hoe jij het beste zakelijk energiecontract kunt kiezen
check Waarom de prijzen in Nederland stijgen
check Waarom dynamische energiecontracten de toekomst zijn
Download e-book arrow right
Download e-book arrow right
Dynamische energie

Zakelijke dynamische marktprijzen

Exclusief BTW en Energiebelastingen

Wij worden beoordeeld met een 9,4

Beoordelingen van echte mensen en echte bedrijven. Je mag ze van ons nabellen!

Dynamische energie

Het overstapproces verliep goed. Voor zaken die individueel opgehelderd moesten worden, was voldoende persoonlijk contact met een accountmanager mogelijk.

Wij raden ELIX zeker aan en zijn tevreden met de keuze voor dynamische energie van ELIX.
Marc Herreur Eigenaar
Zonnepanelen: Oppervlakte: m2
Logo wellnesspet Wellness Pet gebruikt nu slimme oplossingen voor netcongestie. Ze hebben hun zonnestroominstallatie aangepast aan hun directe energiebehoefte, het overschot wordt automatisch beperkt en het laadplein maakt gebruik van load balancing.
Fokko Dijkstra Plant Director
Zonnepanelen: 1.300 Oppervlakte: m2

Kwekerij Driezum fase I en II

Een bedrijf waar het prettig zakendoen mee is. Een goede keuze, goed overleg en uitleg. Met als resultaat een park van ca. 8.000 panelen welke snel gebouwd is en nu met 100% tevredenheid draait.
Romkje de Hoop
Zonnepanelen: 7.680 Oppervlakte: 17.000 m2
tetrapak Van de dakberekening tot de subsidieaanvraag is alles heel goed verlopen. Zonnestroom Nederland heeft zich perfect aan alle gemaakte afspraken gehouden en het resultaat mag er zijn!
Bart Tenfelde Technisch Projectleider
Zonnepanelen: 5.800 Oppervlakte: 20.000 m2
caltra logo Er was steeds duidelijke uitleg en documentatie. De bouwploeg die de installatie realiseerde was erg vriendelijk, geen klachten over. Naar mijn idee is er goed doorgewerkt.
Daniëlle van Nes
Zonnepanelen: 452 Oppervlakte: 1.500 m2
gevelelementen noord holland Prettig bedrijf om mee samen te werken. Zeer professioneel en keurig op planning. Alle werkzaamheden zijn vooraf netjes doorgesproken en overlegd. Ook tijdens de uitvoering werd goed gecommuniceerd en is alles soepel verlopen.
Robert Olie Ass. Productieleider
Zonnepanelen: 1.640 Oppervlakte: 7.500 m2
Logo Lutten Levert site Goede communicatie tijdens de bouw en transparantie in de kosten en in de communicatie richting de onderaannemers. Zeker een betrouwbare partner die ik van harte kan aanbevelen.
Gerwin Veltink
Zonnepanelen: 5.956 Oppervlakte: 10.000 m2
zonneveld best logo Als projectontwikkelaar kan ik niet aan de zijlijn blijven staan, dat is gelukkig ook niet gebeurd. Samen hebben we een prachtige oplossing neergezet, waar ik erg trots op ben!
Gerald van Kessel Projectontwikkelaar
Zonnepanelen: 19.196 Oppervlakte: 57.588 m2
Logo MAG45 Ik heb Zonnestroom Nederland ervaren als een goede partij. De communicatie was goed en de ervaren overlast minimaal!
Peter Vlemminx
Zonnepanelen: 1.600 Oppervlakte: 4.780 m2

Veelgestelde vragen

Wat is zakelijke energie?

Zakelijke energie is niets anders dan de energie die een bedrijf verbruikt. Het grote verschil met particuliere energie is dat privégebruik niet onder zakelijke energie valt, daarvoor heb je een particulier contract nodig.

Bij het afsluiten van een zakelijk energiecontract wordt er onderscheid gemaakt tussen groot-en kleinverbruik. De zzp’er die alleen op kantoor zit, zal een kleinverbruiker zijn. Een grote fabriek met meerdere productielijnen is een grootverbruiker. In de praktijk wordt het verschil bepaald op basis van de elektriciteitsaansluiting.

ELIX heeft zakelijke energie als primaire doelgroep. Gebruik je dus je energie vooral privé en niet zakelijk? Dan zie je op https://www.dynamische-energieprijzen.nl/ aanbieders die hier gespecialiseerd in zijn.

Wat is grootzakelijke energie? En wat is het verschil met zakelijke energie?

Grootzakelijke energie is zakelijke energie die via een grootverbruikersaansluiting gebruikt wordt. Of dat voor jou geldt, kun je zien aan het vermogen van je aansluiting: als die meer dan 3×80 ampère is of als de capaciteit van je gasaansluiting minimaal 40 m3 per uur is, heb je een grootverbruikersaansluiting.

Heb je de technische details van je aansluiting niet paraat, kijk dan op je factuur, of facturen: bij een grootzakelijke aansluiting krijg je van je netbeheerder namelijke een losse factuur. Dus staan er netbeheerkosten op je factuur van je energieleverancier, dan heb je geen grootverbruikersaansluiting en gebruik je dus ‘gewone’ zakelijke energie.

Wat is het verschil tussen kleinverbruikers en grootverbruikers?

Kleinverbruikers zijn door de Elektriciteits-en Gaswet beter beschermd dan grootverbruikers. Ben je grootverbruiker, dan heb je meer verplichtingen, bijvoorbeeld het op tijd regelen van je energiezaken.

ELIX heeft een ACM-vergunning om kleinverbruikers zakelijke energie te leveren. Dus je bent altijd van harte welkom bij ons.

Is zakelijk energie goedkoper dan energie voor consumenten?

De inkoop van zakelijke dynamische energie is niet goedkoper dan energie voor consumenten. Er zijn wel andere verschillen:

Zakelijke energieverbruikers vallen vaak in hogere belastingschijven voor de Energiebelasting en de Opslag Duurzame Energie, omdat ze meer verbruiken. De netto prijs per kWh wordt daardoor hoger. Prijzen voor zakelijke afnemers zijn uiteraard exclusief 9% of 21% BTW, dat scheelt in de kosten.

Hoe kan het dat zakelijke energieprijzen zo verschillen?

Energieprijzen zijn afhankelijk van veel factoren. Denk daarbij aan de grondstofprijzen, de winstmarges van de energiebedrijven en het moment van inkopen. De prijzen schommelen van dag tot dag en daardoor wijzigt de energieprijs ook.

Kun je als zzp’er zakelijke energie afnemen voor je eenmanszaak?

Gebruik je als zzp’er energie voor jouw bedrijf ook gedeeltelijk privé? Dan zul je moeten kiezen voor particuliere energie. Dit is de regel die de Autoriteit Consument en Markt in 2019 heeft ingevoerd om zo kleine bedrijven en eenmanszaken consumentenbescherming te garanderen. Voor de invoering van deze regel konden zzp’ers zelf kiezen of zij een particulier- of zakelijk energiecontract afsloten.

Gebruik je energie niet privé, maar bijvoorbeeld voor je eigen kantoor, dan kun je als zzp’er ook zakelijke energie afnemen.

Hoe werkt de zakelijke energiemarkt?

De zakelijke energiemarkt werkt in de basis niet anders dan de particuliere energiemarkt. Bedrijven komen aan energie doordat energieleveranciers gas en elektriciteit inkopen op de energiemarkt en dit vervolgens weer leveren aan de bedrijven. Dan heb je de netbeheerders, onafhankelijke bedrijven die de taak hebben om het transportnetwerk voor energie beheren. Zij zorgen dat de transport van gas en elektriciteit soepel en veilig verloopt.

De overheid speelt meerdere rollen op de zakelijke energiemarkt. Ten eerste ziet zij toe op een goed onderhoud van het transportnetwerk. Ook controleert de overheid dat elke partij op de markt een eerlijke prijs hanteert. Als laatste, maar niet onbelangrijkste, heft de overheid energiebelasting (EB) en opslag duurzame energie (ODE) op energie. Jij betaalt deze belastingen weer aan je energieleverancier.

Ik wil meer weten over

Meest gelezen artikelen

Lees meer in onze kennisbank arrow right dark