Verduurzaming begint met inzicht en zakelijk energieadvies

Om de verduurzaming van jouw bedrijf in goede banen te leiden, hanteren we een unieke werkwijze. We zijn er namelijk niet alleen om je zakelijk energieadvies te geven, maar zorgen ook voor een directe vertaling naar de praktijk. Dit zorgt voor een gestroomlijnd proces en dat bespaart tijd, geld en energie.

  1. Inzicht
  2. Advies
  3. Realisatie

We werken in 3 stappen samen naar jouw energieoplossing

arrow right yellow Inzicht

De eerste stap van het besparen van energie is het verkrijgen van meer inzicht in je huidige energiehuishouding. Hiervoor hebben wij ELIX Insight. Door middel van een uitgebreide data-analyse maken we de patronen in je energieverbruik inzichtelijk en brengen we in kaart waar eventueel winst te behalen valt. ELIX Insight is een onderdeel van de Energy Service Basic.

arrow right yellow Advies

Als je je verdiept hebt in het besparen van energie en het beperken van je CO2-uitstoot, dan heb je ontdekt dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn. Je vraagt je misschien af wat de beste aanpak is voor jouw bedrijf, welke stappen je het meeste opleveren en wat je met je energielabel moet. Die vragen kan ELIX voor je beantwoorden.

Daarom beginnen we met een zakelijk energieadvies, exact op maat voor jouw situatie. Dat doen we door middel van trajecten. Dit advies is echter nog maar het begin. Verwacht dus geen rapport dat je daarna ergens in een la kunt laten verstoffen, want we willen het ook écht uitvoeren.

Het uiteindelijke doel is om jouw CO2-uitstoot in 2050 gedecimeerd te hebben. Om dat te bereiken, moeten we pragmatisch zijn. Niet blijven hangen in mooie toekomstplaatjes, maar actief aan de slag. Op basis van die cijfers stellen we een zogenaamde energie-roadmap op waarin we concrete verduurzamingsplannen presenteren. Daarbij houden we uiteraard rekening met wettelijke eisen en natuurlijke vervangmomenten zoals die in je Meerjarig Onderhouds Plan (MJOP) staan.

Adviesrapport verduurzaming

arrow right yellow Realisatie

Tot slot begeleiden we ook de realisatie. Dat heeft twee voordelen. Ten eerste zit er geen ruis in de overdracht tussen de partij die adviseert en de partij die het realiseert. Dat betekent minder gedoe, minder kosten en sneller resultaat. Ten tweede hoef jij je niet bezig te houden met het vergelijken van allerlei offertes of wettelijke en juridische eisen. Dat regelen wij voor je.

Gratis e-book over zakelijk vastgoed verduurzamen. Lees verder over waar je kunt beginnen met verduurzamen.

Download gratis e-book arrow right

Wij worden beoordeeld met een 9,6

Beoordelingen van echte mensen en echte bedrijven. Je mag ze van ons nabellen!
Logo wellnesspet Wellness Pets gebruikt nu slimme oplossingen voor netcongestie. Ze hebben hun zonnestroominstallatie aangepast aan hun directe energiebehoefte, het overschot wordt automatisch beperkt en het laadplein maakt gebruik van load balancing.
Fokko Dijkstra Plant Director
Zonnepanelen: 1.300 Oppervlakte: m2

Werkwijze voor zakelijk energieadvies: zo pakt ELIX het aan

Bart Tenfelde
Zonnepanelen: Oppervlakte: m2

Wij geven energie aan:

Ik wil meer weten over

Meest gelezen artikelen

Lees meer in onze kennisbank arrow right dark