Gratis e-book

Subsidies voor een zakelijk laadplein

Leuk, die verplichting dat je vanaf 2025 minimaal 1 laadpaal per 10 parkeerplaatsen bij je pand moet hebben, maar wie gaat dat betalen? Nou, jij… Maar gelukkig zijn er verschillende interessante subsidies die deze investering nóg interessanter maken dan ‘ie eigenlijk al is!
mockup subsidies voor zakelijke laadpleinen
Lees in het e-book over:
check Welke subsidies en fiscale voordelen er zijn
check Wat er komt kijken bij het realiseren van een laadplein
check Hoe je geld verdient met elektrisch laden
Download e-book arrow right
Download e-book arrow right
Subsidies voor een zakelijk laadplein

Subsidies voor zakelijk laadplein

Goed, je hebt er dus weer een mooie verplichting bij: je moet een zakelijk laadplein aanleggen. Gelukkig ondersteunt de overheid dit wel met subsidies. Er zijn subsidies voor zakelijke laadpleinen op nationaal niveau, maar ook steeds meer provincies en gemeenten komen met subsidies voor dit doeleinde. In het gratis adviesrapport dat je kunt aanvragen, werken we jouw situatie uit en zie je precies welke subsidies je kunt krijgen.

Ook gewoon een goede investering

Weet je wat het leuke is? Zo’n zakelijk laadplein, met of zonder subsidies, biedt sowieso mooie kansen! Je stimuleert bijvoorbeeld het elektrisch rijden, wat goed is voor je duurzame imago. En je personeel zal natuurlijk blij zijn met de gratis laadmogelijkheid op kantoor, zodat ze onder werktijd kunnen laden! 

En die investering verdien je heus wel terug. Niet alleen dankzij de subsidies, maar ook door bezoekers te laten betalen voor het opladen van hun auto’s.

Wat doen wij?

Je mag laadpalen op je eigen terrein gelukkig zonder vergunning plaatsen. Maar dat betekent niet dat er verder niks op je afkomt! Daarom staat ELIX klaar met een advies dat precies bij je past. 

We bespreken bijvoorbeeld:

  • welke stroomcapaciteit je nodig hebt;
  • hoeveel bezoekers je verwacht voor het laadplein;
  • welke laadpaal en laaddienst het beste bij je past.

Verder wil je natuurlijk weten wie er laadt, en hoeveel er geladen wordt. Ook daar helpt ELIX je bij, net als bij het bepalen van de tarieven voor bezoekers. Ook een eventuele aanpassing in je elektriciteitsaansluiting bespreken we, en natuurlijk ondersteunen we bij het aanvragen van de subsidies voor een zakelijk laadplein!

Stap voor stap

Het lijkt allemaal behoorlijk complex, zo’n laadplein. Maar met de juiste ondersteuning zal je zien dat het meevalt. Download het e-book en ontdek zelf dat ELIX de kennis en ervaring heeft die nodig is om dit varkentje te wassen!

Krijg gratis inzicht in het mogelijke rendement van jouw laadplein

Vraag een gratis adviesrapport aan arrow right dark

Wij worden beoordeeld met een 9,6

Beoordelingen van echte mensen en echte bedrijven. Je mag ze van ons nabellen!
Logo wellnesspet Wellness Pets gebruikt nu slimme oplossingen voor netcongestie. Ze hebben hun zonnestroominstallatie aangepast aan hun directe energiebehoefte, het overschot wordt automatisch beperkt en het laadplein maakt gebruik van load balancing.
Fokko Dijkstra Plant Director
Zonnepanelen: 1.300 Oppervlakte: m2

Wij geven energie aan:

Ik wil meer weten over

Meest gelezen artikelen

Lees meer in onze kennisbank arrow right dark