Gratis e-book

Zakelijk laadplein bij je bedrijf

Steeds meer mensen rijden elektrisch. En wie gaat ervoor zorgen dat al die elektrische auto’s ook ergens opgeladen kunnen worden? Nou, jij natuurlijk! Het is vanaf 2025 verplicht om minimaal 1 laadpaal per 20 parkeerplaatsen bij je pand te hebben, maar los daarvan is het ook gewoon een slimme investering.
mockup rendement op zakelijke laadpleinen
Lees in het e-book over:
check Wat er komt kijken bij het realiseren van een laadplein
check Welke fiscale en subsidie voordelen er zijn
check Hoe je geld verdient met elektrisch laden
Download e-book arrow right
Download e-book arrow right
Zakelijk laadplein bij je bedrijf

Geld verdienen met laadpalen bij je bedrijf

Zo’n verplichting vinden we maar niks. Wij draaien dat liever om naar kansen. Want die liggen er genoeg! Met een zakelijk laadplein stimuleer je elektrisch rijden, wat goed is voor je duurzame imago. Verder is je personeel natuurlijk blij met de gratis laadmogelijkheid die je ze biedt op kantoor. En je investering verdien je eenvoudig terug door bezoekers te laten betalen voor het opladen van hun auto.

Subsidies laadpalen

De overheid komt gelukkig niet alleen met een verplichting, maar ook met ondersteuning in de vorm van subsidies voor laadpalen. Naast nationale subsidies zijn er soms ook op provinciaal of gemeentelijk niveau aanvullende subsidies beschikbaar. In het gratis adviesrapport bekijken we jouw situatie en berekenen we de voordelen van deze subsidies. Ook krijg je inzicht in het mogelijke rendement van je laadplein!

Wat doet ELIX?

Laadpalen plaatsen mag op je eigen terrein zonder vergunning. Maar er is nogal veel te kiezen op het gebied van laadpalen, dus staat ELIX klaar met advies op maat. We bespreken onder andere:

  • hoeveel gebruikers je de komende jaren verwacht en welke stroomcapaciteit daarbij nodig is;
  • of er aanpassingen in de meterkast nodig zijn.

Samen kiezen we een laadpaal en laaddienst die past bij jouw situatie. We zorgen voor eenvoudig inzicht in hoeveel er geladen wordt en door wie. ELIX helpt je ook met het bepalen van de juiste tarieven, zodat bezoekers met een eigen laadpas hun auto bij jou kunnen opladen. 

Krijg gratis inzicht in het mogelijke rendement van jouw laadplein

Vraag een gratis adviesrapport aan arrow right dark

Wij worden beoordeeld met een 9,6

Beoordelingen van echte mensen en echte bedrijven. Je mag ze van ons nabellen!
Logo wellnesspet Wellness Pets gebruikt nu slimme oplossingen voor netcongestie. Ze hebben hun zonnestroominstallatie aangepast aan hun directe energiebehoefte, het overschot wordt automatisch beperkt en het laadplein maakt gebruik van load balancing.
Fokko Dijkstra Plant Director
Zonnepanelen: 1.300 Oppervlakte: m2

Wij geven energie aan:

Ik wil meer weten over

Meest gelezen artikelen

Lees meer in onze kennisbank arrow right dark