Inzicht in je energieverbruik met ELIX Insight

Inzicht in je energieverbruik is handig om veel redenen. Je kan bijvoorbeeld het effect zien van besparingsmaatregelen, of welke apparaten de meeste energie verbruiken. Bij ELIX Insight helpen we je hiermee. Hoe dat werkt, lees je in deze blog. 

Machtigen

Voordat je ELIX Insight kunt gebruiken, hebben we informatie nodig over jouw energieverbruik. Om die informatie in ELIX Insight te krijgen, moet je ons machtigen. Met die machtiging geef je ons toestemming om jouw meters uit te lezen. De informatie uit jouw gas- of energiemeter maken wij vervolgens overzichtelijk voor je in ELIX Insight.

Energiemeter

Heb je een grootverbruikaansluiting? Dan maakt het niet uit welke energiemeter je hebt. Dit komt omdat je verplicht bent om als grootverbruiker een slimme meter te hebben. Elke slimme meter kunnen wij uitlezen. Aan de hand van deze informatie maken we een overzicht van je energieverbruik. Heb je een kleinverbruikaansluiting? Dan is het van belang dat je een slimme meter hebt. Heb je dit niet? Dan wordt het erg lastig. Maar ook voor jou zijn er mogelijkheden om inzicht te krijgen in je energieverbruik. Neem contact met ons op om te bespreken wat er in jouw situatie mogelijk is.

Zonnestroominstallatie

Heb je ook een zonnestroominstallatie? De opwek van deze installatie geeft ook belangrijke informatie. De opwek van je zonnestroominstallatie kunnen we uitlezen via je Bruto Product Meter (BPM). Als je een SDE-subsidie hebt, heb je gegarandeerd een BPM op je zonnestroominstallatie. Heb je geen BPM? Dan kunnen we ook gewoon direct koppelen op jouw omvormer en zo de data ophalen. Dit is even wat meer werk, maar wij regelen dit voor je! 

Bepaal je energieverbruik met ELIX Insight

Naast het uitlezen van je energiemeter en zonnestroominstallatie, kunnen we nog meer uitlezen. Denk aan laadpalen of een slimme watermeter. Kortom, jij machtigt ons en wij regelen het. Wil jij ook meer inzicht in je energieverbruik? Boek dan een gratis demo bij ELIX Insight.

ebook energiemonitoring en winstgevende verduurzaming 203x300 1

Download gratis e-book: ‘Energiemonitoring en winstgevende verduurzaming’

vinkje Met energiemonitoring wettelijk verplichte besparingen doorvoeren

vinkje Zien waar je het meeste geld verliest

vinkje Maximaal inzicht in het energieverbruik van je pand

vinkje Welke aansluitwaarde je écht nodig hebt