Home   >   Met energiemanagement en monitoring
Inzicht in je energiesituatie

Met energiemanagement en monitoring

Zonder dat je het weet, zitten gebouwen vaak vol met overbodige energieslurpers en omslachtige energieprocessen. Door inzicht te krijgen in het energieverbruik van apparaten en de energiehuishouding te reguleren, voorkom je onnodig en overmatig energieverbruik. 

Inzicht is nodig

Veel energie wordt ongemerkt verbruikt. Zijn het de machines in je productiehal die energie slurpen? Of zijn het toch de computers? Door middel van goed energiemanagement krijg je inzicht in je situatie.

Wat doet ELIX?

Met ELIX Insight krijg je inzicht in je energiesituatie. Het helpt je te zien waar je verbruik ’te hoog’ is, hoeveel je (eventuele) zonnestroominstallatie opwekt en of je meer of minder verbruikt ten opzichte van vorig jaar en/of periode.

Alarmen

Automatisch wordt er gekeken of er afwijkingen in je verbruik ontstaan. Zo ja, dan word je gealarmeerd. Op die manier word je energiehuishouding automatisch gemonitord.

Analyses

Je gas en stroomverbruik wordt geanalyseerd en vergeleken met andere databronnen. Zo zie je bijvoorbeeld in één oogopslag of je gasverbruik in lijn afneemt met de buitentemperatuur.

Rapportages

Je ontvangt elke maand een rapportage in je inbox met daarin de relevante overzichten.

Nulmeting

Een nulmeting is misschien wel het belangrijkste onderdeel. ELIX Insight zien wij als een nulmeting. Waar sta je nu? Met de informatie uit ELIX Insight en een opname op locatie, kunnen wij je van gericht advies voorzien met direct inzicht in mogelijke besparingen.

Gratis demo van ELIX Insight

Boek een gratis demo met onze energiemonitoringspecialist

Onze missie

Wij gaan de CO2 uitstoot van het bedrijfsleven decimeren

In 2050 willen we door samen te werken met ondernemers 10.000 groene en slimme gebouwen beheren of ondersteund hebben. De CO2 uitstoot van deze gebouwen is dan gedecimeerd ten opzichte van 1990.

Meer

Een selectie uit ons team van toegewijde energie specialisten