Maximaal profiteren van een zakelijk laadplein

In het kort:

Met een zakelijk laadplein profiteer je van een aantal voordelen:

  • Een gunstig imago richting gasten en klanten
  • Je genereert inkomsten en kunt goedkoop en snel laden
  • Tevreden werknemers
  • Je voldoet aan wetgeving

Het aantal elektrische auto’s groeit enorm in Nederland. In 2030 zijn er naar verwachting zo’n 1,9 miljoen elektrische voertuigen. Met elektrisch rijden als de nieuwe norm, mag het aantal laadpunten niet achterblijven. Er zijn veel nieuwe laadpunten nodig en daar kan jij als ondernemer op inspelen door een laadplein aan te leggen. In dit artikel lees je hoe je in verschillende opzichten kunt profiteren van een zakelijke laadpalen.

Voordelen van een zakelijk laadplein voor jouw bedrijf

Er zijn verschillende manieren om als bedrijf te profiteren van een zakelijk laadplein. Zowel op financieel gebied als voor het imago van je bedrijf. Hieronder volgen zes van de belangrijkste voordelen:

Een gunstig imago

Met een laadplein voor de deur scoor je punten bij je klanten en gasten. Je laat hiermee zien dat je bedrijf duurzaam en innovatief is. Gunstig voor je imago.

Inkomsten genereren

Verdien de investering in je laadplein terug met het beschikbaar stellen van je laadplein voor bezoekers. Bezoekers blijven gemiddeld ook nog eens langer als zij hun auto opladen. Ze nemen daardoor niet alleen meer stroom af, maar geven ook meer geld uit op locatie. Hét voorbeeld van een win-win situatie.

Beschik je daarnaast over een zakelijke zonnestroominstallatie op het dak? Stel je zakelijke laadplein in op zelf opgewekte energie. Zo is het nog winstgevender!

Aantrekkelijk voor (nieuwe) gasten en klanten

Een zakelijk laadplein bij je bedrijf doet iets met mensen. Je bent direct aantrekkelijker voor (nieuwe) gasten en klanten. Niet alleen vanwege je groene imago, maar zij zien ook mogelijkheden om een bezoek aan je bedrijf te combineren met het opladen van hun auto.

Tevreden werknemers

Ook voor je eigen werknemers is een zakelijk laadplein fijn. Terwijl zij aan het werk zijn, laadt hun auto op. Daardoor hoeven zij zich geen zorgen te maken over de actieradius. Ook besparen ze een hoop tijd op het zoeken naar een laadpaal in de buurt.

Goedkoop en snel laden

Laad je je auto bij je zakelijke laadplein op? Dat is doorgaans goedkoper dan een publiekelijk laadpunt of thuis. Helemaal als je veel kilometers maakt. Zo zie je het verschil goed terug in je jaarlijkse kosten. Ook profiteer je bij je bedrijf van een hoge laadsnelheid.

Voldoen aan wetgeving

Ieder nieuw of gerenoveerd utiliteitsgebouw met meer dan tien parkeervakken, moet op dit moment beschikken over minimaal één oplaadpunt. Vanaf 2025 geldt deze verplichting ook voor bestaande utiliteitsgebouwen met meer dan 20 parkeervakken. Leg nu een laadplein aan en voldoe alvast aan deze verplichting. 

Hoe profiteert jouw bedrijf van het aanleggen van een zakelijk laadplein?

Het aantal mogelijkheden rondom het aanleggen van een zakelijk laadplein is groot. Er zijn veel soorten laadpunten en samenstellingen. In ons e-book over zakelijke laadpalen lees je daar alles over. 

Hoe jij optimaal profiteert van een zakelijk laadplein? Dat hangt af van jouw specifieke situatie. Vraag een adviesrapport op maat aan. Daarin werken we de hele businesscase voor je uit. Ontvang direct inzicht in je potentiële inkomsten en investeringen. Profiteer daarnaast van fiscale voordelen.

mockup rendement op zakelijke laadpleinen

Download gratis e-book ‘Rendement op zakelijke laadpleinen’

check Welke stappen je zet om een laadplein te realiseren
check Alle fiscale en subsidie voordelen rondom laadpalen
check De mogelijkheden in laadpunten en laadpalen