Home   >   Zakelijk laadplein bij je bedrijf

Zakelijk laadplein bij je bedrijf

Door de toename van het aantal elektrische auto’s is er uitbreiding van de infrastructuur van zakelijke laadpleinen vereist. Daarom is het voor nieuwe panden per 2020 verplicht om 1 laadpaal per 10 parkeerplaatsen te plaatsen (vanaf 2025 geldt dit ook voor alle bestaande panden).

Geld verdienen met laadpalen bij je bedrijf

Deze verplichting (1 laadpaal per 10 parkeerplaatsen) biedt ook kansen, je stimuleert elektrisch rijden en je kunt je investering terugverdienen door bijvoorbeeld een bedrag per kWh te vragen aan bezoekers die hun auto opladen.

Subsidies laadpalen

De overheid wil het plaatsen van laadpalen graag ondersteunen. Er zijn daarom meerdere subsidies beschikbaar voor ondernemers; ook op provincie- en/of gemeenteniveau zijn er soms aanvullende subsidies beschikbaar. In het gratis adviesrapport berekenen we de voordelen van deze subsidies.

Wat doet ELIX?

Op je eigen terrein kun je laadpalen plaatsen zonder vergunning. ELIX helpt je bij het kiezen van het juiste laadsysteem en samen bespreken we dan de volgende punten:

 • Hoeveel gebruikers je de komende jaren verwacht en welke stroomcapaciteit daarbij nodig is.
 • Aan de hand van foto’s checken wij of er aanpassingen in de meterkast nodig zijn.

Samen kiezen we een laadpaal en laaddienst die past bij jouw situatie. Met de juiste laaddienst heb je eenvoudig inzicht in hoeveel er geladen wordt en door wie. De verrekening van de kosten gaat automatisch. ELIX helpt je met het bepalen van de juiste tarieven voor verschillende gebruikersgroepen. Zo kunnen bezoekers met een eigen laadpas hun auto opladen tegen de door jou bepaalde tarieven. De factuur wordt automatisch doorgestuurd naar de persoon die gebruik maakt van de laadpaal. 

Ontvang gratis een advies op maat

Krijg inzicht in het mogelijke rendement van jouw laadplein

Gerealiseerde laadpleinen

 • HKA Nieuwkoop
  • Energy Service Pro
  • Bespaart 24.000 kg CO2 p.j.
 • Ter Beek
  • Energy Service Pro
  • Bespaart 55.000 kg CO2 p.j.

Onze missie

Wij gaan de CO2 uitstoot van het bedrijfsleven decimeren

In 2050 willen we door samen te werken met ondernemers 10.000 groene en slimme gebouwen beheren of ondersteund hebben. De CO2 uitstoot van deze gebouwen is dan gedecimeerd ten opzichte van 1990.

Meer

Een selectie uit ons team van toegewijde energie specialisten