Home   >   Begin verduurzaming met een zakelijk energieadvies

Begin verduurzaming met een zakelijk energieadvies

Om de verduurzaming van jouw bedrijf in goede banen te leiden, hanteren we een unieke werkwijze. We zijn er namelijk niet alleen om je zakelijk energieadvies te geven, maar zorgen ook voor een directe vertaling naar de praktijk. Dit zorgt voor een gestroomlijnd proces en dat bespaart tijd, geld en energie.

STAP 1

Inzicht in je energiesituatie met ELIX insight.

De eerste stap van het besparen van energie is het verkrijgen van meer inzicht in je energiehuishouding. Hiervoor hebben wij ELIX insight. Daarmee krijg je inzicht in je huidige energiesituatie. Door middel van een uitgebreide data-analyse wordt er gekeken welke patronen er zitten in je energieverbruik en waar er eventueel winst valt te behalen.

Stap 2

Gedegen zakelijk energieadvies

Voorbeeld EPA-U MaatwerkadviesAls je je verdiept hebt in het besparen van energie en het beperken van je CO2-uitstoot, dan heb je ontdekt dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn. Je vraagt je misschien af wat de beste aanpak is voor jouw bedrijf, welke stappen je het meeste opleveren en wat je met je energielabel moet. Die vragen kan ELIX voor je beantwoorden. 

Daarom beginnen we met een zakelijk energieadvies. Geen schot met hagel, maar exact op maat voor jouw situatie. Maar dit advies is nog maar het begin. Verwacht dus geen rapport dat je daarna ergens in een la kunt laten verstoffen, want we willen het ook écht uitvoeren.

Het uiteindelijke doel is om jouw CO2-uitstoot in 2050 gedecimeerd te hebben. Om dat te bereiken, moeten we pragmatisch zijn. Niet blijven hangen in mooie toekomstplaatjes, maar actief aan de slag. Op basis van die cijfers stellen we een zogenaamde energie-roadmap op. Dit is een verdere concretisering van ons advies, waarbij we de stappen wegzetten in de tijd. Daarbij houden we natuurlijk rekening met wettelijke eisen en natuurlijke vervangmomenten zoals die in je Meerjarig Onderhouds Plan (MJOP) staan.

Tot slot begeleiden we ook de realisatie. Dat heeft 2 voordelen. Ten eerste zit er geen ruis in de overdracht tussen de partij die adviseert en de partij die het realiseert. Dat betekent minder gedoe, minder kosten en sneller resultaat. Ten tweede hoef jij je niet bezig te houden met het vergelijken van allerlei offertes of wettelijke en juridische eisen. Dat regelen wij voor je.

De energie expert voor maatwerk energie advies