Home   >   Zakelijke energie voor slimme ondernemers
Dynamische tarieven

Zakelijke energie voor slimme ondernemers

 • Bij ons geen winstopslag per kWh en/of m3
 • Perfecte afstemming op je zonnestroominstallatie
 • Volledige transparantie over de prijs
 • Dagelijks opzegbaar contract

Bereken je maandbedrag

Zakelijke energie: 100% groene energie voor je bedrijf

Zakelijke energie is pure noodzaak, maar dat betekent niet dat je niks te kiezen hebt. Natuurlijk ga je voor duurzaam en groen, maar je betaalt liever niet de hoofdprijs. Dan zit je bij ELIX goed: we willen namelijk dat je zo min mogelijk betaalt. Daarom maken we je bedrijf energiezuiniger met bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie en LED-verlichting. En voor de energie profiteer je van een scherp dynamisch contract.

Dynamische zakelijke energie: goedkoper en duidelijker

ELIX werkt met dynamische contracten voor zakelijke energie. Dat betekent dat je voor elk uur dat je stroom verbruikt een ander bedrag betaalt, omdat we de stroom inkopen op de dagmarkt. Het voordeel voor jou? Soms betaal je bijna niks voor energie, en je betaalt sowieso geen onnodige opslag die je bij een vast contract wel kwijt bent. Meer over dynamische zakelijke energie.

Moet je nu overstappen van energieleverancier?

Dan kan je het beste kiezen voor een dynamisch energiecontract

Veelgestelde vragen

 • Wat is zakelijke energie?

  Zakelijke energie is niets anders dan de energie die een bedrijf verbruikt. Het grote verschil met particuliere energie is dat privégebruik niet onder zakelijke energie valt, daarvoor heb je een particulier contract nodig.

  Bij het afsluiten van een zakelijk energiecontract wordt er onderscheid gemaakt tussen groot-en kleinverbruik. De zzp’er die alleen op kantoor zit, zal een kleinverbruiker zijn. Een grote fabriek met meerdere productielijnen is een grootverbruiker. In de praktijk wordt het verschil bepaald op basis van de elektriciteitsaansluiting.

  ELIX heeft zakelijke energie als primaire doelgroep. Gebruik je dus je energie vooral privé en niet zakelijk? Dan zie je op https://www.dynamische-energieprijzen.nl/ aanbieders die hier gespecialiseerd in zijn.

 • Wat is grootzakelijke energie? En wat is het verschil met zakelijke energie?
 • Wat is het verschil tussen kleinverbruikers en grootverbruikers?
 • Is zakelijk energie goedkoper dan energie voor consumenten?
 • Hoe kan het dat zakelijke energieprijzen zo verschillen?
 • Kun je als zzp’er zakelijke energie afnemen voor je eenmanszaak?
 • Hoe werkt de zakelijke energiemarkt?

Onze missie

Wij gaan de CO2 uitstoot van het bedrijfsleven decimeren

In 2050 willen we door samen te werken met ondernemers 10.000 groene en slimme gebouwen beheren of ondersteund hebben. De CO2 uitstoot van deze gebouwen is dan gedecimeerd ten opzichte van 1990.

Meer

Een selectie uit ons team van toegewijde energie specialisten