Home   >   Energie opslag door middel van accu’s en batterijen

Energie opslag door middel van accu's en batterijen

Hét energievraagstuk van vandaag: hoe slaan we opgewekte groene energie op een zo rendabel mogelijke manier? Voor nu is het antwoord de lithium-batterij. 

Waarom energie opslaan?

Een batterij die de groene energie die je niet gelijk verbruikt opslaat voor later gebruik. Zo hoef je het niet tegen lage prijzen te verkopen aan het net, maar kun je ze juist gebruiken op tijden dat stroom duur is. Op deze manier creëren wij terugverdientijden tot 7 jaar.

Met zonnestroom is elektriciteit namelijk niet langer een kostenpost, maar worden er juist opbrengsten gegenereerd. Een volgende stap is deze zelf opgewekte stroom op te slaan in een batterij om die stroom op een later moment weer te gebruiken. Dit kan rendabel zijn en zo komt een energieneutraal pand binnen handbereik.

Verdienmodellen

Er zijn twee redenen om je energie op te slaan:

  1.  Je bespaart door effectiever gebruik van opgewekte energie. De extra stroom uit zonnepanelen kan worden ingezet zodat jij nog minder stroom afneemt van het net. Dit resulteert in lagere energiekosten en een groener energiegebruik.
  2. Je bespaart door lagere transportkosten. Door de lagere piekbelasting hoeft er minder vermogen op de aansluiting gecontracteerd te worden.

De opslag van energie is nog volop in ontwikkeling.  Daarom zitten wij er bovenop, zodat we de laatste kennis van zaken hebben. Zo kunnen wij jou zo goed mogelijk helpen op weg naar een duurzaam pand. Benieuwd wat ELIX voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met een van onze energiespecialisten.

Onze missie

Wij gaan de CO2 uitstoot van het bedrijfsleven decimeren

In 2050 willen we door samen te werken met ondernemers 10.000 groene en slimme gebouwen beheren of ondersteund hebben. De CO2 uitstoot van deze gebouwen is dan gedecimeerd ten opzichte van 1990.

Meer