Elk pand heeft verlichting nodig. Een duurzame keuze is LED verlichting: LED heeft een lager verbruik en een veel langere levensduur dan traditionele verlichting.
We moeten duurzaam de toekomst in. Dan denk je snel aan zonnepanelen, windmolens en elektrisch rijden, maar verlichting is een verduurzamingsstap die vaak over het hoofd wordt gezien. Dit terwijl er juist erg veel te winnen valt op dit gebied.
Doordat LED lampen een veel langere levensduur hebben dan traditionele verlichting, hoef je ze minder vaak te vervangen. Een spaarlamp, bijvoorbeeld, vervang je gemiddeld 4x vaker! Dus ook los van het verminderde energieverbruik, besparen LED lampen kosten.
Een LED lamp heeft een lager wattage dan andere lampen en is daardoor zuiniger. Ten opzichte van een gloeilamp is LED wel 90% zuiniger! Minder vaak vervangen én minder verbruik: dubbel zo duurzaam.
Door de combinatie van een langere levensduur en de efficiëntie heeft LED als duurzaamheidsmaatregel een goede terugverdientijd. Bij het opstellen van onze maatwerkadviezen varieert dit van 3 tot 5 jaar.
Daardoor valt het installeren van LED (vaak) onder de verplichte maatregelen, in het kader van de wet informatieplicht energiebesparing.
Smart Lighting is dé verlichting van de toekomst. Door gebruik te maken van sensoren kan er op het juiste moment op de juiste plek automatisch de nodige lichtvoorziening verschaft worden. Hiermee minimaliseer je je energieverbruik, door alleen te verlichten waar dat nodig is. Zo is jouw verlichtingssysteem klaar voor de toekomst.
In 2050 willen we door samen te werken met ondernemers 10.000 groene en slimme gebouwen beheren of ondersteund hebben. De CO2 uitstoot van deze gebouwen is dan gedecimeerd ten opzichte van 1990.