Kan ELIX Insight mij actief waarschuwen bij problemen?

Het is belangrijk om snel op de hoogte te zijn van problemen in je energieverbruik. Hoe eerder je er vanaf weet, hoe eerder je er iets aan kan doen. Dat je niet dagelijks inlogt op ELIX Insight om te kijken of alles nog op rolletjes loopt, begrijpen we. Dankzij de waarschuwingen van ELIX Insight hoeft dit gelukkig ook niet. Waarvoor je waarschuwingen in kunt stellen en wat je ermee kan doen, lees je in dit artikel. 

Afwijking in je verbruik

In ELIX Insight analyseren we jouw verbruik van de afgelopen dertig dagen. We brengen in kaart wat normaal is voor jouw verbruik door de dag heen. Heb je op een gegeven moment een hoger verbruik dan we van je normale verbruik gewend zijn? Dan signaleren wij dat en sturen we jou een waarschuwing.

Met deze waarschuwing kun jij op zoek naar de oorzaak die achter de onverwachte piek ligt. Vaak zijn apparaten die onnodig aanstaan de boosdoener. 

Piekbelasting

Heb je een grootverbruikersaansluiting, dan betaal je voor het zogenaamde gecontracteerd vermogen. Simpel gezegd is dat een reservering van de hoeveelheid stroom die je denkt te verbruiken. Als je dit gecontracteerd vermogen overschrijdt, kun je tegen een boete of andere onnodige kosten van de netbeheerder aanlopen. Daarom kun je in ELIX Insight een waarschuwing instellen die je piekbelasting in de gaten houdt. Je kunt zelf instellen bij welke waarde je een waarschuwing wilt krijgen, zodat je op tijd kunt reageren. Je kunt dan bijvoorbeeld je gecontracteerd vermogen aanpassen of je piekbelasting naar beneden brengen. Zo voorkom je onnodige extra kosten.

De waarschuwingen zijn niet de enige manier waarop je onder hoge netwerkkosten uit kunt komen. In deze blog leggen we uit hoe je met ELIX Insight de rekening van je netbeheerder kunt verlagen.

Maandelijkse rapportage

Naast de waarschuwingen over problemen in je energieverbruik, kun je ook instellen dat je een maandelijkse rapportage ontvangt. Als je dit instelt, krijg je elke maand een e-mail met de laatste cijfers over je verbruik, zodat je niet elke keer hoeft in te loggen bij ELIX Insight.

Nu de kosten van gas en elektriciteit alle kanten opgaan, is het extra belangrijk om op de hoogte te blijven van je verbruik. Zeker omdat de kosten vaak voor een deel onnodig zijn, en dat wil je natuurlijk voorkomen. En dat kan met goede energiemanagement en energiemonitoring. Vraag een gratis demo aan om zelf te ervaren hoe ELIX Insight je hierbij kan helpen.

ebook energiemonitoring en winstgevende verduurzaming 203x300 1

Download gratis e-book: ‘Energiemonitoring en winstgevende verduurzaming’

vinkje Met energiemonitoring wettelijk verplichte besparingen doorvoeren

vinkje Zien waar je het meeste geld verliest

vinkje Maximaal inzicht in het energieverbruik van je pand

vinkje Welke aansluitwaarde je écht nodig hebt