Zakelijk energiecontract en verhuizen: wat moet ik doen?

In het kort:

  • Wat je bij een verhuizing met je zakelijke energiecontract kunt doen, bepaal je aan de hand van je contractvoorwaarden, contact met je energieleverancier en je energiebehoefte.
  • We schetsen twee scenario’s: je energiecontract meeverhuizen, of overstappen naar een energiecontract dat beter bij jouw situatie past.
  • Zo bepaal je of het voor jou slim is om over te stappen: lees ons e-book, vraag een gratis contractscan aan of boek een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.
  • Stap je over naar ELIX als energieleverancier, of wil je ons energiecontract meeverhuizen? Dan regelen wij alles voor je.

Bij een verhuizing van je bedrijf heb je een hoop te regelen. Zo ook je zakelijke energiecontract. Want wat doe je met je zakelijke energiecontract als je gaat verhuizen naar een ander bedrijfspand? We bespreken de stappen en tips die je kunt volgen om te zorgen dat je alles rondom de verhuizing van je zakelijke energiecontract soepel kunt regelen. 

Bekijk je contractvoorwaarden

Het hele proces begint eigenlijk bij het bekijken van je energiecontract. Trek je energiecontract uit de la en neem de voorwaarden goed door. Je kijkt hierbij vooral naar de looptijd van je contract, opzegtermijnen en eventuele opzegboetes.

Heb je die informatie niet scherp wanneer je de boel regelt? Dan kan dat naast onnodige kosten vooral heel wat gedoe opleveren. Daar zit je gewoon niet op te wachten. Helemaal niet bij een verhuizing. Dus zorg dat je de contractvoorwaarden in je achterhoofd houdt wanneer je de boel regelt. Dan kan er eigenlijk niets misgaan.

Neem contact op met je energieleverancier

Zodra je weet dat je gaat verhuizen, is het slim om zo snel mogelijk contact op te nemen met je energieleverancier. Vertel hen over je verhuisplannen en bespreek de mogelijkheden rondom je huidige contract. Wat je precies bespreekt, hangt natuurlijk af van jouw specifieke behoeften. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het meeverhuizen van je huidige energiecontract naar je nieuwe adres of juist het beëindigen van je huidige energiecontract.

Is ELIX je energieleverancier? Neem contact met ons op, dan bespreken we samen de opties en regelen wij de rest voor je.

Bepaal je energiebehoefte in je nieuwe pand

Je gaat natuurlijk ook gewoon energie gebruiken in je nieuwe pand. Dus moet je weten wat je energiebehoefte daar ongeveer gaat zijn. Wat is je verwachte energieverbruik in je nieuwe bedrijfspand? Heb je alleen elektriciteit nodig, of ook gas? Moet je rekening houden met specifieke eisen op je nieuwe locatie? Allemaal vragen die je helpen te bepalen welke stappen je het beste kunt gaan zetten.

Meeverhuizen of overstappen?

In de meeste gevallen is het mogelijk om je energiecontract mee te verhuizen. Hiervoor bekijk je dus je contractvoorwaarden en neem je contact op met je energieleverancier.

Of het meeverhuizen van je huidige energiecontract ook altijd de beste optie is? Wij denken van niet. Een verhuizing is namelijk hét moment om je zakelijke energiecontract opnieuw onder de loep te nemen.

Nieuw energiecontract afsluiten?

Nu je dan toch je energiecontract op tafel hebt liggen, kun je maar beter gelijk de tijd nemen om je opties te verkennen en energiecontracten te vergelijken. Want met een zakelijk energiecontract dat goed bij jouw specifieke situatie past, bespaar je namelijk flink op je energiekosten.

Vast, variabel of dynamisch?

Het kan best lastig zijn om te bepalen voor welk type energiecontract je het beste kunt gaan. Waar het ene contract meer voorspelbaarheid biedt, profiteer je bij het andere eerder van lagere prijzen op de energiemarkt. Bekijk daarom de voor-en nadelen van de verschillende energiecontracten goed, leg ze naast jouw behoeften en ontdek wat de beste match is.

Om je vast op weg te helpen, schreven we een e-book over zakelijke energiecontracten, waarin we je uitleggen hoe je de beste keuze maakt. Liever gelijk professioneel advies over wat voor jouw bedrijf het meest voordelig is? Vraag een gratis contractscan aan en ontvang een vrijblijvend voorstel.

Opzegboetes

De overstap naar een nieuwe energieleverancier kan kosten met zich meebrengen. Afhankelijk van het type energiecontract dat je hebt en de resterende looptijd van je contract, kan het zijn dat je een opzegboete moet betalen. Hoe dat precies zit en wat je kunt verwachten, leggen we uit in ons artikel over opzegboetes voor energiecontracten.

Regel je overstap

Als je voor de overstap naar een voordeliger energiecontract gaat, moet je dit tijdig regelen. Want bij een verhuizing moet je vaak zelf je oude energiecontract opzeggen. Daarnaast sluit je natuurlijk een nieuw contract af en coördineer je de overgangsdatum om te voorkomen dat je zonder energie komt te zitten.

Een energiecontract dat bij jouw situatie past

Het verhuizen van je bedrijf naar een ander bedrijfspand is een goed moment om weer eens goed in je mogelijkheden te duiken. Door alle opties goed te overwegen, zorg je ervoor dat je energiecontract past bij je nieuwe locatie en behoeften.

Steeds meer ondernemers komen in die zoektocht uit bij een zakelijk dynamisch energiecontract van ELIX. In de afbeelding hieronder helpen we je op basis van de belangrijke overwegingen te bepalen of dynamische energie voor jou ook interessant is.

Zakelijk energiecontract en verhuizen: wat moet ik doen?

ELIX als energieleverancier

Ga je verhuizen en wil je overstappen naar ELIX als energieleverancier? Of wil je je energiecontract van ELIX meeverhuizen? Dan nemen wij het geregel rondom je energiecontract graag voor je uit handen. 

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf in een gratis adviesgesprek of bereken direct voor welk gemiddelde termijnbedrag jij een zakelijk dynamisch energiecontract af kunt sluiten. 

elix energiecontractscan 243x300 1

Bereken gratis jouw gemiddelde termijnbedrag voor dynamische energie

check Krijg direct inzicht in je maandbedrag
check Ontdek hoe je bespaart op je energierekening
check Bekijk hoe je profiteert van negatieve energieprijzen