Gratis e-book

Zakelijke laadpalen vanaf 2025 verplicht

Ben je bedrijfseigenaar met meer dan 20 parkeervakken bij je bedrijfspand? Dan ben je vanaf 1 januari 2025 verplicht laadpalen te hebben. Dat lijkt in eerste instantie alleen maar een vervelende kostenpost, maar dat valt in de praktijk vaak mee. In ons e-book lees je er alles over!
mockup rendement op zakelijke laadpleinen
Lees in het e-book:
check Aan welke regels je moet voldoen.
check Of er interessante subsidies voor je zijn.
check Hoe je geld verdient met een laadpaal.
Download e-book arrow right
Download e-book arrow right
Zakelijke laadpalen vanaf 2025 verplicht

Geldt de verplichting voor jou? En dan?

Zoals met allerlei verplichtingen vanuit de overheid, is ook dit er weer eentje die de nodige uitleg nodig heeft. En omdat wij de legendarische woorden van de Belastingdienst wél graag waarmaken, hebben we in dit e-book alle noodzakelijke informatie verzameld en concreet gemaakt. Wordt het nog steeds niet leuker van, maar écht wel makkelijker. Je kunt natuurlijk ook direct het gratis adviesrapport aanvragen, waarin we jouw situatie bekijken en uitwerken.

Ook voor bestaande panden

Bij nieuwbouw en ingrijpende renovaties ben je al een paar jaar verplicht zakelijke laadpalen te installeren. Maar vanaf 1 januari 2025 zul je er ook als eigenaar van een bestaand bedrijfspand aan moeten geloven. Gelukkig is het eigenlijk een prima investering.

Investering terugverdienen en subsidies

Er zijn subsidies en fiscale regelingen die de aanschaf van laadpalen aantrekkelijker maken. Daarnaast is het goed voor je duurzame imago, is je personeel blij met een laadmogelijkheid én kun je de investering terugverdienen door bezoekers te laten betalen voor het opladen van hun auto’s.

Wat doen wij?

Een laadpaal is iets anders dan een IKEA-kastje monteren. Daarom staat ELIX klaar met advies op maat.

We kijken onder andere:

  • naar de benodigde stroomcapaciteit;
  • welke laadpalen het beste passen;
  • op welke manieren je de investering zo snel mogelijk terugverdient.

ELIX bespreekt het hele plaatje met je, van de installatie en het aanvragen van subsidies tot de tarieven die je voor bezoekers kunt hanteren en de manieren waarop je bijhoudt wie er hoeveel laadt. 

Kleine stappen: prima resultaat

Zo’n laadplein realiseren, daar komt veel bij kijken. Na het lezen van het e-book zul je zien dat het met de juiste ondersteuning best meevalt. En anders ontdek je dat wel als je het gratis adviesrapport hebt ontvangen!

Krijg gratis inzicht in het mogelijke rendement van jouw laadplein

Vraag een gratis adviesrapport aan arrow right dark

Wij worden beoordeeld met een 9,6

Beoordelingen van echte mensen en echte bedrijven. Je mag ze van ons nabellen!
Logo wellnesspet Wellness Pets gebruikt nu slimme oplossingen voor netcongestie. Ze hebben hun zonnestroominstallatie aangepast aan hun directe energiebehoefte, het overschot wordt automatisch beperkt en het laadplein maakt gebruik van load balancing.
Fokko Dijkstra Plant Director
Zonnepanelen: 1.300 Oppervlakte: m2

Wij geven energie aan:

Ik wil meer weten over

Meest gelezen artikelen

Lees meer in onze kennisbank arrow right dark