Home   >   Realisatie   >   Laadpalen bij uw bedrijf

Laadpalen bij uw bedrijf

Door de toename van het aantal elektrische autos is er uitbreiding van de infrastructuur van laadpleinen vereist. Daarom is het per 2020 verplicht om 1 laadpaal per 10 parkeerplaatsen te plaatsen (vanaf 2025 geldt dit ook voor alle bestaande panden).

Geld verdienen met laadpalen bij je bedrijf

Deze verplichting (1 laadpaal per 10 parkeerplaatsen) biedt ook kansen, je stimuleert elektrisch rijden en je kunt je investering terugverdienen door bijvoorbeeld een bedrag per kWh te vragen aan bezoekers die hun auto opladen.

Subsidies laadpalen

De overheid wil graag het plaatsen van laadpalen ondersteunen. Er zijn daarom meerdere subsidies beschikbaar voor ondernemers; ook op provincie en/of gemeenteniveau zijn er soms aanvullende subsidies beschikbaar. In het gratis adviesrapport berekenen we de voordelen van deze subsidies

Wat doet ELIX

Op je eigen terrein kan je laadpalen plaatsen zonder vergunning.  ELIX helpt je bij het kiezen van het juiste laadsysteem. Samen bespreken we dan de volgende punten

  • Hoeveel gebruikers verwacht je de komende jaren en welke stroomcapaciteit is benodigd?
  • Aan de hand van foto’s checken wij of er aanpassingen in de meterkast nodig zijn.

Samen kiezen we een laadpaal en laaddienst die past bij jouw situatie. Met de juiste laaddienst heb je eenvoudig inzicht in hoeveel en door wie er geladen wordt en gaat de verrekening van de kosten automatisch. ELIX helpt je met het bepalen van de juiste tarieven voor verschillende gebruikersgroepen. Zo kunnen bezoekers met een eigen laadpas hun auto opladen tegen voor jou bepaalde tarieven. De factuur wordt automatisch doorgestuurd naar de persoon die gaat laden.

GRATIS ADVIESRAPPORT

laadpleinen bij jouw bedrijf