Home   >   Zakelijke energieopslag
Dynamische energiesystemen en

Zakelijke energieopslag

Het stroomnetwerk is vol waardoor uitbreiding niet mogelijk is. Opgewekte schone energie wordt afgetopt. Gasgeneratoren worden ingezet om voor een stabiele stroomvoorziening te zorgen. Drie situaties waar energieopslag een rol kan spelen in een betrouwbare en schone energievoorziening.

Download het e-book over energieopslag

  • Wanneer is energieopslag relevant?
  • Welke businesscase past bij welke situatie
  • Handelen met een batterij

 

Download het e-book

Waarom energie opslaan?

De lithium-batterij slaat de groene energie die je niet gelijk verbruikt op voor later gebruik. Zo hoef je het niet tegen lage prijzen te verkopen aan het net, maar kun je ze juist gebruiken op tijden dat stroom duur is. Op deze manier kun je je investering binnen 7 jaar terugverdienen. 

Met zonnestroom is elektriciteit namelijk niet langer een kostenpost, maar worden er juist opbrengsten gegenereerd. Een volgende stap is om deze zelf opgewekte stroom op te slaan in een batterij en die stroom op een later moment te gebruiken. Dit kan rendabel zijn en zo komt een energieneutraal pand binnen handbereik.

Verdienmodellen

Er zijn twee redenen om je energie op te slaan:

  1. Je bespaart door effectiever gebruik van opgewekte energie. De extra stroom uit zonnepanelen kan worden ingezet zodat jij nog minder stroom afneemt van het net. Dit resulteert in lagere energiekosten en een groener energiegebruik.
  2. Je bespaart door lagere transportkosten. Door de lagere piekbelasting hoeft er minder vermogen op de aansluiting gecontracteerd te worden.

Wat doet ELIX?

De opslag van energie is nog volop in ontwikkeling. Om de laatste kennis van zaken hebben, zitten we erbovenop. Zo kunnen wij jou zo goed mogelijk helpen op weg naar een duurzaam pand. Benieuwd naar wat ELIX voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met een van onze energiespecialisten.

Onze missie

Wij gaan de CO2 uitstoot van het bedrijfsleven decimeren

In 2050 willen we door samen te werken met ondernemers 10.000 groene en slimme gebouwen beheren of ondersteund hebben. De CO2 uitstoot van deze gebouwen is dan gedecimeerd ten opzichte van 1990.

Meer

Een selectie uit ons team van toegewijde energie specialisten